Recensies

“In de hele voorstelling zijn opvallend veel licht-effecten, soms verassend, soms fraai.”

Opera ‘La forza del destino’

NRC

“Het was een enorme uitdaging om in 2012 een evenwichtige tentoonstelling neer te zetten in Paleis Soestdijk, maar dankzij jouw belichting plan, werd het een enorm succes!

Vandaar dat we ook toen we een kleinere tentoonstelling samenstelden mijn enige eis was dat jij weer de belichting zou verzorgen. De naargeestige gangen en gewelven werden door jou omgetoverd tot een bijzonder sfeervolle ruimte waar de orginele litho’s en houtsneden prachtig tot zijn recht kwamen.”

Mark Veldhuysen

The M.C. Escher Company

“De vreemde atmosfeer daaromheen werd in sterke mate bepaald door de belichting van Tinus Holthuis. Zulke suggestieve werking met dieptes en kleur ben ik niet vaak tegengekomen in muziektheater.”

Opera ‘De parelvissers’

Trouw

“Het lichtontwerp van Tinus Holthuis bouwt een kathedraal. Andere keren belicht het maar een flard of richt het aandacht op synchroon lopende fragmenten.”

Theater ‘We hebben het leven rijk genoemd’

De Gelderlander

“Een schitterende belichting schept onnadrukkelijk maar helder telkens een andere stemming.”

Theater ‘De maan en de muizenkoning’

De Volkskrant

“Maar kleine nauwelijks merkbare nuanceringen in lichtinval,-intensiteit en kleur doen na een tijdje de aandacht wat verschuiven naar het schittenrende lichtonwerp van Tinus Holthuis.”

Theater ‘Et voila’

Gazet van Antwerpen

“De soms spectaculaire, soms bloederige filmbeelden pasten op de sleutels van Blauwbaards deuren, ze intensiveerden de opera.”

Opera ‘Blauwbaards burcht’

De Leeuwarder Courant

“Het lichtontwerp van Tinus Holthuis bouwt een kathedraal. Andere keren belicht het maar een flard of richt het aandacht op synchroon lopende fragmenten.”

Theater ‘We hebben het leven rijk genoemd’

De Gelderlander

“Tinus is betrouwbaar, komt afspraken na, werkt precies en heeft veel kennis van zaken. Hij bedenkt creatieve oplossingen en toont zich betrokken bij de organisatie.”

Wendy Jansen Susanne Ton

Nationaal `museum voor Wereldculturen/

“Het lichtontwerp (Tinus Holthuis verdient hiervoor een grote pluim) ondersteund deze kale vlakte met nauwelijks merkbare en af en toe zeer opmerkelijke wisselingen van stemming. De acteurs zwemmen in dit feestelijke aquarium alsof ze erin zijn geboren.”

Theater ‘De maan en de muizenkoning’

De Groene Amsterdammer

“Mijn ervaring ten aanzien van de samenwerking, de wijze van organisatie en inzet en de professionaliteit van dhr. Holthuis bij dit project is uitstekend.

Ik heb dhr. Holthuis ook voor meerdere projecten teruggevraagd.”

Todd van Hulzen

Todd van Hulzen design